Cursus DOKTERSTAS maken

Deze leuke en betaalbare cursus wordt verzorgd door Esther van Meegdenburg van EvM bags uit Hengelo
i.s.m. met onszelf van De Blije Naald winkel & workshops


       


Wanneer: te boeken op woensdagen en donderdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Mocht de tas nog niet klaar zijn, dan werken we gewoon nog een uurtje door tot 18.00 uur. Scroll voor de lijst met reeds geplande data naar beneden. Liever een andere datum? Neem dan per mail even contact met ons op: info@deblijenaald.nl, leggen we de agenda's naast elkaar.
Prijs: € 200 - € 230,- p.p., dit is inclusief alle materialen, luxe broodje van De Broodbode met de lunch, onbeperkt koffie, thee, fris en wat te snoepen op tafel. Maak je de tas alleen van leer, dan kost deze € 200,- en gebruik je koeienhuid, dan berekenen we een meerprijs van maximaal € 30,- afhankelijk van de grootte van het stuk huid.
Patroon+werkplan: het betreft een cursus, dus naast dat je met een mooi product naar huis gaat, leer je ook iets. Je krijgt van ons de patroondelen van papier mee naar huis inlcusief werkplan zodat je eventueel thuis opnieuw aan de slag kunt. Tijdens de cursus kun je hierop ook aantekeningen voor jezelf noteren.
Groepsgrootte: minimaal 2 en maximaal 4 personen
Voor wie: optie 1) je hebt naai-ervaring en je ziet het zitten om ook zelf achter onze industriële naaimachines te kruipen, uiteraard onder begeleiding, of optie 2) je bent gewoon handig, maar laat het naaiwerk graag aan ons over.
 

DE TAS
 • Formaat: 50x32x16 cm, zie foto midden onder en rechts onderin van de bovenstaande collage. Het formaat is een vast gegeven, dit i.v.m de maat van de beugel en dat we in 1 dag een mooie tas willen maken. Verhoudingen en vlakverdeling van het leer en of koeienhuid kunnen tijdens de cursus worden bepaald. 
 • Materialen: buitenzijde leer eventueel gecombineerd met koeienhuid, versteviging pigskin (onzichtbaar), voering pigskin, ijzerwaren zilverkleurig, verstevigende tassenbodem
 • Afwerking: handvat (geen hengsel, hier is de tas te groot voor en past niet bij het model), stoer slot "dokterstas", een organizer van vilt die er makkelijk in en uit gehaald kan worden (zie foto onder deze paragraaf), 5 tassenvoetjes op de bodem, binnenin een ritsvak en steekvak in 1.
 • Opties Esther: wij (De Blije Naald) hebben een jaar geleden een serie tassen gemaakt met koeienhuid en leer (zie fotocollage). Esther heeft nog een paar eigen creaties en opties toegevoegd die tijdens de cursus kunnen worden meegenomen in jouw tas te weten: 1) naam of figuur met studs, 2) een sluiting met drukknopen i.p.v. het grote slot, 3) een applicatie van bijvoorbeeld 2 hartjes en 4) een gevlochten handvat i.p.v. strak en recht. Zie onderstaande foto's ter inspiratie.

Voorbeeld van de vilten organizer                  

 


  Esthers extra opties

     

   

   Kleurenkaart leer buitenzijde tas
   Kleurenkaart pigskin binnenzijde tas


 Geef bij reserveren door van welke kleur leer en pigskin (voor de binnenvoering) jij de tas wenst te maken. Dan kopen wij dit voor jou in.*

* Het liefst hebben wij de materialen allemaal ingekocht en hebben wij een standaard voorraad waar je "live" lekker door kan neuzen om jouw keuze ter plekke te maken. Door Corona zit het er even niet in om groots in te kopen en doen we het voorlopig even op deze manier. Mochten de workshops weer als vanouds gaan lopen, dan kopen wij weer volledige voorraden in. Alvast dank voor jullie begrip!WERKZAAMHEDEN
 • patroondelen op leer, eventueel koeienhuid en de pigskins aftekenen met zilverpen
 • patroondelen uitsnijden en/of knippen
 • patroondelen bewerken en voorbereiden, denk aan schalmen, lijmen, omboeken etc.
 • patroondelen in elkaar zetten en stikken
 • beugels buigen
 • ijzerwaren bevestigen


DE CURSUSLEIDSTER

Esther van Meegdenburg is van beroep coupeuse en tassenmaakster. Ze werkt voornamelijk in opdracht en haar specialiteit is het maken van herinneringstassen. Zij tovert een lievelingsjas van een overleden dierbare om tot een prachtige tas en als het materiaal het toelaat nog een extraatje zoals bijvoorbeeld een brillenetui of een sleutelhanger. In het verleden heeft zij lessen verzorgd op de modevakschool en heeft er nu enorm veel zin in om bij De Blije Naald aan de slag te gaan! Meer informatie over Esther, haar bedijf en haar producten vind je op haar website: https://www.evmbags.nl/
 

            

CURSUSDATA

 • woensdag 20 oktober 2021 - VOL!
 • woensdag 3 november 2021 - VOL!
 • Datum: woensdag 10 november 2021 - nog 2 plaatsen beschikbaar!
 • donderdag 25 november 2021 - VOL!
 • woensdag 15 december 2021 - nog 2 plaatsen beschikbaar!

Wil jij graag deelnemen aan de CURSUS DOKTERTAS MAKEN IN 1 DAG?
Stuur een email met de voorkeurdatum en aantal personen naar info@deblijenaald.nl

 


Share our website