Loading...

De Blije Naald winkel & workshops

WELKOM OP ONZE WEBSITE!

Enschede is van vroeger uit een textielstad; er waren ruim 30 textielfabrieken. Deze zijn inmiddels allemaal gesloopt of hebben een nieuwe bestemming gekregen. Echter, er is er nog eentje die volop aan het draaien is, namelijk de fabriek van AC ter Kuile. In de weverij staan zo'n 30 weefgetouwen die dagelijks garens verwerken tot kilometers stof. In deze ruim 100 jaar oude fabriek hebben wij in 2023 onze intrek genomen. We huren een kleine ruimte op de eerste verdieping en hebben hier een functionele en gezellige werkplaats voor onszelf gecreƫerd.

We maken in onze werkplaats diverse kant-en-klaar producten die we verkopen in onze webshop en op creatieve beurzen. Daarnaast bereiden we de diverse onderdelen voor die we gebruiken voor onze creatieve workshops. We werken voornamelijk met vilt, leer en koeienhuid. Je kunt bij ons terecht voor het maken van een tas, een kookschort, telefoonkoorden en een plantenhanger. Ook met Pasen en Kerst kun je mooie stukken bij ons maken. Bovendien hebben we de afgelopen jaren een aantal machines aangeschaft die gericht zijn op het verwerken van leer. Hiermee bedienen we een aantal zakelijke klanten.

Organiseer jij een vriendinnenuitje of ben je op zoek naar een workshop met je collega's of een creatief uitje met familieleden? Bekijk dan in het menu onder WEBSHOP & WORKSHOP-AANBOD de mogelijkheden en wellicht mogen we je binnenkort in de fabriek verwelkomen!


Met Blije groet,
Roy & Carien